Viod veren image

Branches

Wij kunnen u helpen voor elke branche. Door onze kennis dankzij ons brede klantenbestand, hebben wij door de jarenlange ervaring de Know-How opgedaan, om u altijd te kunnen helpen! Uw branche, onze specialiteit. Dat maakt VIOD veren tot uw partner.

Viod veren

Recreatie veren

Verschillende type veren doen al jarenlang hun werking in speeltoestellen. Denk hierbij aan wipwaps, trampolineveren, sporttoestellen en verschillende druk en trekveren.

VIOD veren heeft de mogelijkheden om al deze veren te produceren.

Viod veren

Reclame veren

Veren hebben ook hun intrede gedaan in de reclame wereld, denk daarbij aan trekveren zonder ogen doen prima hun werking in beweegbare reclameborden. Door de wind waaien deze borden heen en weer maar door de gemonteerde veren aan de onderzijde, komen deze altijd weer netjes rechtop komen te staan.

VIOD veren heeft de mogelijkheden om al deze veren te produceren.

Viod veren

Bouwnijverheid veren

Door extreem wisselende klimaten wereldwijd worden veel gebouwen, bruggen en kunstwerken voorzien van drukveren. Deze worden bijvoorbeeld in de fundering geplaatst onder hoge gebouwen om de trillingen van aardschokken op te vangen. Bij bruggen en kunstwerken worden drukveren, trekveren en torsieveren gemonteerd om de stabilisatie te waarborgen.

Viod veren

Logistiek veren

“De juiste goederen, op de juiste tijd, op de juiste plaats”

Om goederenstromen goed te beheren, heb je verschillende apparaten, machines en installaties nodig. Denk hierbij aan heftrucks, stapelaars, inpakmachines, vrachtauto’s, enz.

Voor dit zeer uitgebreide bedrijfssegment levert VIOD veren een grote verscheidenheid aan: drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren, etc.

Viod veren

Offshore veren

Onder de scheepmotoren van grote vracht en cruiseschepen worden regelmatig drukveren geplaats om de trillingen van deze motoren op te vangen zodat deze niet in het gehele schip merkbaar zijn. Tevens worden drukveren in de ophanging bevestigd onder oliepijpleidingen om de waterstromingen op te vangen op de bodem van de zee. Daarnaast worden er verschillende drukveren, torsieveren en trekveren gebruikt op de verschillende olieplatforms en oliebooreilanden.

Viod veren

Petrochemie veren

Doordat er in de petrochemisch industrie veelal met zuurhoudend middelen wordt gewerkt, zijn er exotische en zuurbestendige materialen beschikbaar om de levernsduur te garanderen. VIOD veren verwerkt vele van soorten van dit materiaal zoals o.a. Hastelloy, Inconel, Nimonic, RVS302, RVS316.
Viod veren

luchtvaart veren

In de luchtvaart moeten de onderdelen van zeer hoogwaardig materiaal gemaakt worden. Vaak wordt Titanium en Inconel verwerkt vanwege de gewichtsbesparingen en hoge bedrijfstemperaturen van de motoren. Ook hier komen we weer VIOD veren tegen die tevens een gesprekspartner is bij de ontwikkeling van dergelijke drukveren voor de luchtvaartindustrie.
Viod veren

Agrarische veren

Vele veren vinden hun weg in de verschillende machines voor de landbouw, akkerbouw, tuinbouw, fruitteelt, kassenbouw, veeteelt, enz.

Dit kan verschillen van veertanden voor hooimachines tot lange spiraalveren die verwerkt worden in aardappelrooimachines.

Oplossing voor uw branche vinden?