Viod veren image

VIOD investeert in verbeterde slijptechnologie

VIOD investeert in geavanceerde slijptechnologie om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar industriële veren, vooral die met dikke draaddiameters van meer dan 18 mm. Klanteisen voor kwaliteit dwingen het bedrijf om efficiëntie en kostenbesparingen te combineren.

De bestaande slijptechnologie van VIOD heeft lang goed gewerkt, maar met veranderende marktomstandigheden en concurrentiedruk is efficiëntie in steltijden, cyclestijden en onderhoud cruciaal geworden. Daarom heeft VIOD besloten te investeren in nieuwe, technologisch geavanceerde machines die meer veren in dezelfde tijd kunnen verwerken en zelfs veren kunnen produceren die andere bedrijven niet kunnen maken.

NIEUWE DROOGSLIJPMACHINE VOOR GEAVANCEERDE PROGRAMMA’S

Een voorbeeld van deze investering is de aanschaf van een nieuwe droogslijpmachine, de OMD MA-16 7000, ter vervanging van een verouderd model. Deze nieuwe machine maakt het mogelijk om geavanceerde programma’s te draaien en vereenvoudigt het proces door verschillende toerentallen voor de slijpschijven te gebruiken, waardoor het omdraaien van veren aan het einde van de cyclus overbodig wordt. Bovendien is het verbruik van slijpstenen met 60% verminderd dankzij verbeterde techniek.

AANKOMST VAN DE NIEUWE NATSLIJPMACHINE

Een andere aanwinst voor VIOD is de aankomende levering van een nieuwe natslijpmachine, de OMD H-80, ter vervanging van twee oude machines. Deze nieuwe machine vergroot de capaciteit en biedt een gebruiksvriendelijke programmeerfilosofie, waardoor werknemers gemakkelijker kunnen worden ingezet en gemotiveerd blijven.

Na een bijeenkomst in juni 2023, waarbij ervaringen werden gedeeld, is VIOD overtuigd van de kwaliteit en service van OMD als leverancier van slijpmachines, waardoor het bedrijf concurrerend kan blijven in een markt met groeiende vraag en toenemende concurrentie, met name uit Azië. VIOD is verheugd om de groeiende vraag naar grote en dikke veren te kunnen ondersteunen vanuit de fabriek in Breukelen.

Viod veren
Viod veren